Dunne film zonnepanelen prijs

Alle informatie over de kosten van dunne film zonnepanelen vind je in onze kennisbank

Wat kosten dunne film zonnepanelen gemiddeld?

Een dunne film zonnepaneel van 300 wattpiek kost doorgaans tussen de €200 en €400 inclusief installatie

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!
Dunne film zonnepanelen

Dunne-film zonnepanelen, ook bekend als dunne-film fotovoltaïsche panelen, zijn een alternatieve optie voor zonne-energieopwekking en hebben hun eigen unieke prijsstructuur. Deze panelen onderscheiden zich van de traditionele kristallijne zonnepanelen door hun dunne, lichte en flexibele constructie. Als u overweegt om dunne-film zonnepanelen aan te schaffen, is het essentieel om de kostenfactoren te begrijpen.

De prijs van dunne-film zonnepanelen kan variëren op basis van verschillende overwegingen, waaronder:

1. Paneeltype: Er zijn verschillende soorten dunne-film zonnepanelen, zoals amorf silicium (a-Si), cadmiumtelluride (CdTe), en koper-indium-gallium-selenide (CIGS). Elk type heeft zijn eigen prijsniveau, waarbij CdTe en CIGS vaak concurrerender zijn dan a-Si-panelen.

2. Vermogen (Watt): Net als bij andere zonnepanelen, varieert het vermogen van dunne-film panelen en dit kan invloed hebben op de prijs. Panelen met hogere wattages kunnen meer energie genereren, maar ze kunnen ook duurder zijn.

3. Installatiekosten: De kosten voor installatie omvatten arbeidskosten, montagemateriaal en omvormers. Deze kosten variëren op basis van de complexiteit van het installatieproces en de specifieke eisen van uw project.

4. Subsidiemogelijkheden: Afhankelijk van uw locatie kunnen er subsidies, belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen beschikbaar zijn voor zonnepaneelinstallaties, wat de uiteindelijke prijs kan verlagen.

5. Garantie: De garantie aangeboden door de fabrikant van de dunne-film panelen kan de prijs beïnvloeden. Panelen met langere garantieperiodes kunnen iets duurder zijn, maar bieden gemoedsrust en zekerheid voor de lange termijn.

Dunne-film zonnepanelen hebben als voordeel dat ze lichter en flexibeler zijn dan traditionele panelen, waardoor ze geschikt zijn voor specifieke toepassingen en architectonische integratie. Om de beste keuze te maken, is het raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken en te overleggen met een professionele zonnepaneelinstallateur om de meest geschikte oplossing te vinden die past bij uw behoeften en budget.

Inwonende(n)Gem. verbruik per jaarTotaal vermogenAantal panelen (300 WP)Gem. prijs incl. montage
11.900 kWh3000 WP10€2.000 – €3.800
23.000 kWh4500 WP15€3.000 – €5.700
33.600 kWh6000 WP20€4.000 – €7.600
44.500 kWh6325 WP21€4.200 – €7.980
57.500 kWh7800 WP26€5.200 – €9.880

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!