Glas-glas zonnepanelen prijs

Alle informatie over de kosten van glas-glas zonnepanelen vind je in onze kennisbank

Wat kosten glas-glas zonnepanelen gemiddeld?

Een zonnepaneel van 300 wattpiek kost doorgaans tussen de €350 en €700 inclusief installatie

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!
Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen, ook wel bekend als bifaciale zonnepanelen, zijn een opwindende evolutie in de wereld van zonne-energie. Ze bieden niet alleen de voordelen van traditionele zonnepanelen, maar gaan nog een stap verder in duurzaamheid en prestaties. Als u overweegt om zonnepanelen op uw woning of bedrijf te installeren, is het begrijpen van de prijs van glas-glas zonnepanelen essentieel. In deze tekst gaan we dieper in op wat deze panelen zijn, waarom ze speciaal zijn, en wat u kunt verwachten qua kosten.

Wat Zijn Glas-Glas Zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen onderscheiden zich van traditionele zonnepanelen door hun opbouw. Ze bestaan uit twee lagen glas in plaats van een glaslaag aan de voorzijde en een kunststof achterzijde. Deze configuratie biedt enkele belangrijke voordelen. Ten eerste zijn ze duurzamer en beter bestand tegen weersinvloeden, wat betekent dat ze langer meegaan. Ten tweede zijn ze efficiënter omdat ze aan beide zijden zonlicht kunnen opvangen, zelfs wanneer het licht wordt weerkaatst vanaf de grond.

Waarom Glas-Glas Zonnepanelen?

  1. Hogere Energieopbrengst: Het vermogen om zonlicht aan beide zijden op te vangen, zorgt voor een hogere energieopbrengst in vergelijking met traditionele zonnepanelen. Dit kan leiden tot een snellere terugverdientijd.

  2. Duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen hebben een langere levensduur dan standaard zonnepanelen, vaak tot wel 30 jaar of meer. Dit betekent dat ze een betere investering op de lange termijn kunnen zijn.

  3. Betere Garanties: Veel fabrikanten van glas-glas zonnepanelen bieden langere garanties, wat vertrouwen geeft in de kwaliteit en prestaties van de panelen.

  4. Esthetiek: Ze hebben een strakke uitstraling en kunnen worden geïntegreerd in de architectuur van een gebouw.

Prijs van Glas-Glas Zonnepanelen

De prijs van glas-glas zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  1. Kwaliteit en Merk: Zonnepanelen van gerenommeerde merken en hogere kwaliteit kunnen duurder zijn, maar bieden vaak betere prestaties en garanties.

  2. Installatiekosten: De kosten voor het installeren van de panelen kunnen variëren op basis van de complexiteit van de installatie en de locatie van uw huis of bedrijf.

  3. Lokale Subsidies en Incentives: In sommige gebieden zijn er subsidies of belastingvoordelen beschikbaar voor zonne-energieprojecten, wat de uiteindelijke prijs kan beïnvloeden.

Over het algemeen kunt u verwachten dat glas-glas zonnepanelen duurder zijn dan traditionele zonnepanelen vanwege hun verbeterde prestaties en duurzaamheid. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de initiële kosten vaak worden gecompenseerd door lagere energierekeningen en potentiële financiële voordelen op de lange termijn.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende zonnepaneelinstallateurs en fabrikanten om de prijs van glas-glas zonnepanelen te vergelijken en de beste deal te vinden die past bij uw behoeften en budget. Vergeet niet dat de investering in glas-glas zonnepanelen niet alleen een financiële beslissing is, maar ook een beslissing die bijdraagt aan een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst.

Inwonende(n)Gem. verbruik per jaarTotaal vermogenAantal panelen (300 WP)Gem. prijs incl. montage
11.900 kWh3000 WP10€3.500 – €5.500
23.000 kWh4500 WP15€5.250 – €8.250
33.600 kWh6000 WP20€7.000 – €11.000
44.500 kWh6325 WP21€7.350 – €11.550
57.500 kWh7800 WP26€9.550 – €15.050

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!