Dunne film zonnepanelen

Alle informatie over dunne film zonnepanelen vind je in onze kennisbank

Rendement van dunne film zonnepanelen?

Polykristallijne zonnepanelen hebben een rendement van 2 tot 7%

Dunne film zonnepanelen, ook wel zogenaamde thin-film zonnecellen genoemd komen vandaag de dag steeds vaker voor. Het betreft hier zonnepanelen welke zijn vervaardigd uit een dun, fotovoltaïsch materiaal welke vervolgens wordt afgewerkt met een dun laagje glas. De zonnecellen welke deel uitmaken van deze zonnepanelen bevatten geen kristallen zoals wel het geval is bij monokristallijne of polykristallijne exemplaren. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een soort poeder. Dit zorgt ervoor dat deze zonnepanelen zich kenmerken door zeer buigzame, flexibele eigenschappen. Ze kunnen bijgevolg eveneens op gebogen oppervlaktes worden geplaatst.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!

Rendement dunne film zonnepanelen

Er is door de jaren heen al behoorlijk wat gezegd en geschreven over het rendement waar dunne film zonnepanelen over beschikken. Wil je graag het maximale rendement uit je beschikbare dakoppervlakte weten te halen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit type zonnepanelen zich daar wellicht niet het beste toe lenen. Voor dunne film zonnepanelen geldt immers dat ze per vierkante meter dakoppervlakte ongeveer 20 procent minder rendement weten te realiseren in vergelijking met de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Wil je graag het maximale rendement uit de gekochte capaciteit kunnen halen van je zonnepanelen? Dan kunnen deze exemplaren wel degelijk meer dan het overwegen waard zijn.

Een niet onbelangrijk voordeel dat toegeschreven wordt aan dunne film zonnepanelen heeft te maken met het feit dat deze exemplaren minder temperatuurgevoelig zijn. Net bij zonnige en bovendien ook (erg) warme dagen kan er vastgesteld worden dat dit type zonnepanelen over een beter rendement beschikken ten opzichte van de gangbare poly- of monokristallijne zonnepanelen. Dat rendement ligt gemiddeld tussen de 2 en 7 procent hoger.

Dunne film zonnepanelen kosten

Voordat je over gaat tot het kopen van dunne film zonnepanelen zal je uiteraard graag ook een goed beeld willen hebben van de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat deze kosten betreft kan je er rekening mee houden dat een dunne film zonnepaneel van 300 Wp een gemiddeld prijskaartje heeft van tussen de 200 en 400 euro. De kosten voor de installatie zijn in deze prijs inbegrepen.

Er zijn tal van verschillende zaken die een invloed kunnen hebben op de prijs van dunne film zonnepanelen. Het gaat hierbij in eerste instantie om het formaat waar het exemplaar van je keuze over beschikt, maar wat bovendien ook te denken van het merk evenals de kwaliteit van het paneel? Voordat je over gaat tot het kopen van dunne film zonnepanelen is het altijd een goed idee om even de verschillende soorten exemplaren op de markt te vergelijken.

Dunne film zonnepanelen kopen

Dunne film zonnepanelen kopene is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dat is in eerste instantie het gevolg van het feit dat ze vaak worden bestempeld als niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook veelzijdiger en flexibeler ten opzichte van de klassieke exemplaren. Zo is het bijvoorbeeld geen vereiste om een onderconstructie te maken voor elk paneel als je ze op een overkapping met een dak wenst te installeren. Het buigzame karakter waar deze zonnepanelen over beschikken zorgt er bovendien eveneens voor dat ze voorzien kunnen worden op gebogen oppervlakken.

Voordelen dunne film zonnepanelen

Voor dunne film zonnepanelen geldt dat er tal van interessante voordelen aan toegeschreven kunnen worden. Het zijn deze voordelen die er voor zorgen dat ze vandaag de dag kunnen rekenen op een dergelijke populariteit. De belangrijkste voordelen zijn de onderstaande:

  • Dunne film zonnepanelen zijn voordeliger dan klassieke zonnepanelen;
  • Er is sprake van een relatief korte terugverdientijd;
  • Deze zonnepanelen staan erom bekend flexibel en bijgevolg buigzaam te zijn;
  • Er is minder behoeften aan schaarse grondstoffen;
  • Het productieproces vereist 70 procent minder energie dan bij klassieke panelen het geval is;
  • Deze zonnepanelen zijn beter bestand tegen de warmte dan klassieke exemplaren;

Naast bovenstaande voordelen is dunne film zonnepanelen kopen eveneens interessant omwille van het mooie, strakke en moderne uiterlijk waarover ze beschikken. Dat is het gevolg van de egale, zwarte kleur waarover ze beschikken. In vergelijking met klassieke zonnepanelen geldt voor deze exemplaren bovendien ook dat ze minder opvallend zijn op het dak. Ook dit is een reden waarom veel mensen voor dit type panelen kiezen.

Nadelen dunne film zonnepanelen

Bij dunne film zonnepanelen kopen en gebruiken is er ook sprake van enkele relevante nadelen waar aandacht aan dient te worden besteed. In eerste instantie is het zo dat deze zonnepanelen over een kortere levensduur beschikken in vergelijking met standaard zonnepanelen. Ze hebben dan ook een gemiddelde levensduur van 15 jaar. De dunne lagen waar deze zonnepanelen uit bestaan zorgen ervoor dat ze veel gevoeliger zijn voor (snelle) slijtage. Dit zijn relevante nadelen waar je bij de keuze voor dit type zonnepaneel graag rekening mee zal willen houden.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!