Glas-glas zonnepanelen

Alle informatie over glas-glas zonnepanelen vind je in onze kennisbank

Rendement van glas-glas zonnepanelen?

Vergeleken met traditionele zonnepanelen hebben glas-glas zonnepanelen een meeropbrengst van 5 tot 25%

Binnen de markt van zonnepanelen maken we grofweg een onderscheid tussen twee verschillende soorten zonnepanelen. Het gaat hierbij om de traditionele glas-folie exemplaren, maar er bestaan ook zogenaamde glas-glas zonnepanelen. Voor deze laatste geldt dat niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant is gemaakt van glas. Deze twee lagen glas zorgen ervoor dat je niet alleen bent verzekerd van een langere levensduur, daarnaast kan je ook rekenen op een hogere opbrengst evenals op een nog beter rendement. Ben je benieuwd om meer te weten te komen over glas-glas zonnepanelen? Dan zal de informatie op deze pagina jou daar alles over vertellen.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!
Glas-glas zonnepanelen

Rendement glas-glas zonnepanelen

De twee belangrijkste troeven verbonden aan glas-glas zonnepanelen zijn de lange levensduur en het beperkte vermogensverlies waar ze zich door kenmerken. De combinatie van deze twee factoren zorgt ervoor dat er sprake is van een meeropbrengt van tussen de 5 en 25 procent ten opzichte van zogenaamde glas-folie zonnepanelen. Voor welk (extra) rendement die extra opbrengst zorgt is vooral afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen in kwestie.

Na een periode van 5 jaar geldt voor een glas-glas zonnepaneel van 375 Wp dat ze beschikt over een piekvermogen van 358,76 Wp. Het piekvermogen bij een glas-folie zonnepaneel bedraagt dan nog 353,56 Wp. Na een periode van 20 jaar is het piekvermogen bij een glas-glas zonnepaneel nog 340,63 Wp terwijl het piekvermogen bij een glas-folie exemplaar dan al is gezakt naar 317,81 Wp.

Glas-glas zonnepanelen kosten

Wil je graag glas-glas zonnepanelen kopen? Dan spreekt het voor zich dat je ook graag stil zal willen blijven staan bij de kosten die daaraan verbonden zijn. In vergelijking met glas-folie exemplaren geldt voor glas-glas zonnepanelen dat ze iets duurder zijn. Gemiddeld is het dan ook zo dat je er rekening mee dient te houden dat de prijzen van glas-glas zonnepanelen voorzien van een aluminium frame zo’n 20 procent hoger zijn gelegen. Is er sprake van frameloze zonnepanelen? Dan ligt de kostprijs gemiddeld tussen de 30 en 50 procent hoger.

De meerprijs die moet worden betaald voor glas-glas zonnepanelen zorgt er wel voor dat je kan rekenen op een aanzienlijk langere levensduur evenals een hogere opbrengst en een beter rendement. De gemiddelde kostprijs waar je rekening mee moet houden bij glas-glas zonnepanelen kopen is bij een exemplaar van 300 Wp gelegen tussen de 350 en 700 euro per paneel. De kosten voor de installatie zijn in deze prijs inbegrepen.

Glas-glas zonnepanelen kopen

Glas-glas zonnepanelen kopen is de voorbije jaren stelselmatig populairder geworden. Veel mensen die op het punt staan om te investeren in zonnepanelen worden dan ook aangetrokken door niet alleen de nog langere levensduur, maar ook door de nog betere opbrengst die deze panelen aan de dag weten te leggen. Als jij ook op het punt staat om over te gaan tot het kopen van deze zonnepanelen zal je graag willen weten met welke voor- en nadelen je daarbij rekening dient te houden. Deze hebben we beiden hieronder nog even voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen glas-glas zonnepanelen

Eén van de belangrijkste elementen waar je aandacht aan dient te besteden bij het kopen van zonnepanelen heeft betrekking tot de levensduur waar je op kan rekenen. Van alle verschillende types zonnepanelen die op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden geldt voor de glas-glas zonnepanelen dat ze beschikken over de langste levensduur.

Voor de meest kwalitatieve van deze panelen geldt dan ook dat er gerekend kan worden op een levensduur oplopend tot 40 of zelfs 50 jaar. De dubbele glaslaag waar deze panelen over beschikken zorgt ervoor dat ze extra duurzaam, maar tegelijkertijd ook extra betrouwbaar zijn. Andere voordelen waar je op kan rekenen zijn:

  • Er is sprake van een hogere opbrengst in vergelijking met andere zonnepanelen;
  • De zogenaamde degradatie waarvan sprake is ligt gevoelig lager;
  • De dubbele glaslaag zorgt voor een betere bescherming tegen omgevingsfactoren;
  • Deze zonnepanelen hebben een esthetische uitstraling;

In het bijzonder voor frameloze glas-glas zonnepanelen geldt dat ze beschikken over een zeer strakke, esthetische uitstraling. Je kan ook bij de aluminium frame exemplaren rekenen op mooie, egale zonnepanelen die amper zullen opvallen op het dak van je woning.

Nadelen glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen kopen brengt duidelijk enkele interessante voordelen met zich mee. Maar je dient ook scherp te zijn voor enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in de iets hoger gelegen kostprijs van deze panelen ten opzichte van glas-folie exemplaren. Daarnaast dien je er ook rekening mee te houden dat glas-glas zonnepanelen een stukje minder lang op de markt zijn terug te vinden. Dat zorgt ervoor dat de keuzevrijheid bij deze exemplaren iets minder groot is. Beide nadelen zijn duidelijk niet onoverkomelijk.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!