Polykristallijne zonnepanelen
Alle informatie over polykristallijne zonnepanelen vind je in onze kennisbank
Bekende soorten zonnepanelen
Nieuwe soorten zonnepanelen
Rendement van polykristallijne zonnepanelen?
Polykristallijne zonnepanelen hebben een rendement van 14 tot 16%
Voor polykristallijne zonnepanelen (welke ook bekend staan als multikristallijne zonnepanelen) geldt dat je ze kan herkennen aan de diep blauwe kleur waarover ze beschikken. Deze kleur wordt veroorzaakt door de gesmolten kristallen welke zijn gemaakt uit het zogenaamde silicium materiaal. Voor deze zonnepanelen geldt dat ze zich kenmerken door een rendement dat is gelegen tussen de 14 en 16 procent. Dat is een stukje lager in vergelijking met monokristallijne exemplaren.
Voor de eerste polykristallijne zonnepanelen geldt dat ze op de markt werden geïntroduceerd in het jaar 1982. In het bijzonder voor commerciële installaties vormen deze zonnepanelen de populairste keuze. In het bijzonder bij commerciële installaties waarbij de oppervlakte van minder groot belang is vormen deze panelen de populairste keuze.
Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?
Rendement polykristallijne zonnepanelen
Eerder op deze pagina hebben we al aangehaald dat je bij polykristallijne zonnepanelen kan rekenen op een rendement gelegen tussen de 14 en 16 procent. Het rendement staat voor het percentage elektriciteit dat kan worden opgewekt met behulp van zonlicht. Het rendement waar je bij polykristallijne zonnepanelen op kan rekenen is hoger gelegen in vergelijking met dunnefilm zonnepanelen. In vergelijking met de monokristallijne exemplaren ligt het rendement dan weer echter een stukje lager. Het beperktere rendement in vergelijking met monokristallijne zonnepanelen is het gevolg van de puurheid waarvan sprake is van het silicium. Deze is immers een stuk lager gelegen. Anderzijds moet het wel gezegd dat polykristallijne zonnepanelen er bekend om staan over een perfect vierkante uitstraling te beschikken. Bij monokristallijne exemplaren is er sprake van afgeronde randen. Ook dit is een niet onbelangrijk punt om bij stil te blijven staan.
Polykristallijne zonnepanelen kosten
Wil je graag polykristallijne zonnepanelen kopen? Dan zal je kunnen vaststellen dat hun aankoopprijs een stuk lager is gelegen ten opzichte van de kosten die zijn verbonden aan de monokristallijne exemplaren. Voor de kostprijs geldt dat ze gemiddeld 10 tot 20 procent lager is gelegen per zonnepaneel. Dat is onder meer het gevolg van het efficiëntere productieproces. Als je van plan bent om polykristallijne zonnepanelen aan te schaffen zal je daarbij rekening kunnen houden met een kostprijs gelegen tussen de 280 en 560 euro per zonnepaneel. Dit is rekening houdende met een vermogen per zonnepaneel van 300 Wp. In deze aangehaalde kostprijs is ook de prijs van de installatie inbegrepen. Ben jij van mening dat de monokristallijne zonnepanelen toch net wat te duur zijn? Dan kan de keuze voor de monokristallijne exemplaren al vrij snel zijn gemaakt.
Polykristallijne zonnepanelen kopen
Polykristallijne zonnepanelen kopen geniet vandaag de dag een zeer grote populariteit. Voor veel potentiële kopers van zonnepaneleninstallaties geldt dat ze graag willen kiezen voor een voordelige installatie welke toch een aardig rendement aan de dag weet te leggen. Op vlak van prijs-kwaliteit kunnen polykristallijne exemplaren dan ook zomaar een prima keuze zijn. Ben je benieuwd naar welke voor- en nadelen er precies aan deze zonnepanelen verbonden zijn? We hebben deze alvast even voor jou op een rijtje gezet met de informatie die je hieronder aantreft.
Voordelen polykristallijne zonnepanelen
De keuze voor polykristallijne zonnepanelen brengt tal van interessante voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de monokristallijne exemplaren is terug te vinden in het feit dat polykristallijne exemplaren zich kenmerken door een lager gelegen prijskaartje.
Dat is echter niet alles. Doordat de zonnecellen vanwege hun vierkante vorm perfect op elkaar aansluiten kan er worden gesteld dat er sprake is van aanmerkelijk meer oppervlakte aan zonnecellen per zonnepaneel. In ieder geval, de drie belangrijkste voordelen waar je bij deze keuze voor dit type zonnepaneel op kan rekenen zijn de volgende:
- Deze zonnepanelen beschikken over een lekker voordelig prijskaartje;
- Je kan rekenen op meer oppervlakte aan zonnecellen per zonnepaneel;
- Er is sprake van aanmerkelijk minder restafval afkomstig uit het productieproces;
Spreken de hierboven aangehaalde voordelen jou ook wel aan? Dan kan het gevolg zijn dat de keuze voor polykristallijne zonnepanelen voor jou al vrij snel kan zijn gemaakt.
Nadelen polykristallijne zonnepanelen
Het spreekt voor zich dat er aan de keuze voor polykristallijne zonnepanelen niet alleen maar voordelen verbonden zijn. Er zijn dan ook enkele relevante nadelen van toepassing waar je de nodige aandacht aan zal moeten besteden. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:
- Het rendement ligt lager dan bij monokristallijne zonnepanelen;
- Er is sprake van een hogere temperatuur coëfficiënt dan bij monokristallijne exemplaren;
- De zonnepanelen ogen esthetisch minder mooi;
- Je hebt behoeften aan een grotere oppervlakte;
Vormen de hierboven aangehaalde nadelen voor jou niet meteen een groot probleem? Dan kan de keuze voor dit type van zonnepanelen voor jou al snel zijn gemaakt.