Thuisbatterij kopen

Alle informatie over thuisbatterijen vind je in onze kennisbank

Waarom een thuisbatterij kopen?

Word onafhankelijk van het stroomnet met een thuisbatterij

Zonnepanelen combineren met een thuisbatterij

De keuze voor een thuisbatterij kopen is er één die onder eigenaars van zonnepanelen vandaag de dag bijzonder vaak wordt gemaakt. Dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch. Het is in de praktijk namelijk zo dat een teveel aan opgewekte groene stroom wanneer deze niet instant wordt verbruikt wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Interessanter is het echter om deze tijdelijk op te slaan in een batterij waarna deze op een later tijdstip alsnog kan worden gebruikt. Op deze manier kan je de hele dag door genieten van de duurzame energie die door jouw zonnepanelen is opgewekt. Wil jij graag meer te weten komen over een thuisbatterij kopen? Dan moet je absoluut verder blijven lezen.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!
Zonne-energie opslaan

Lithium-ion accu thuisbatterij kopen

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt voor wat een thuisbatterij kopen betreft is een zogenaamde lithium-ion accu thuisbatterij. Dit is meteen ook de bekendste en tevens ook het meest verkochte type thuisbatterij. Je kan dit type batterij eveneens terugvinden in heel wat elektronische toestellen. Denk hierbij onder meer aan smartphones, maar ook aan laptops. Voor deze batterijen geldt dat ze kunnen bestaan uit verschillende mogelijke chemische samenstellingen. In het merendeel van de gevallen is er echter sprake van een combinatie van nikkel, kobalt en mangaan.

Dat de Lithium-ion thuisbatterijen kunnen rekenen op een dergelijke populariteit is het gevolg van het feit dat er verschillende voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie is er het lichte en compacte karakter waar deze batterijen zich door kenmerken. Deze zorgt ervoor dat ze een stuk minder zwaar zijn in vergelijking met zoutwater of loodzuur batterijen. Het eenvoudige en bovendien ook vrij smalle design zorgt er bovendien ook nog eens voor dat een vakman een thuisaccu vlot kan installeren in met name een berging of in een garage. Andere voordelen waar je op kan rekenen zijn:

  • Voor deze batterijen geldt dat ze zich kenmerken door een lange levensduur;
  • Er is sprake van een behoorlijke hoeveelheid laadcycli;
  • Deze thuisbatterijen kenmerken zich door een grote opslagcapaciteit;

Ondanks de bovenstaande voordelen zijn er bij lithium-ion accu thuisbatterijen kopen ook enkele nadelen waar je aandacht aan dient te besteden. Zo geldt voor dit type thuisbatterij dat ze niet de voordeligste optie is welke verkrijgbaar is. Bovendien is het ook nog eens zo dat er mogelijks capaciteitsverlies kan ontstaan bij diep ontladen. Tot slot is er ook sprake van een hogere brandgevoeligheid waar je rekening mee moet houden. In de praktijk valt dit risico wel goed mee.

Zoutwateraccu thuisbatterij kopen

Een zoutwateraccu thuisbatterij kopen zorgt er in de praktijk voor dat je kiest voor een vrij nieuwe technologie welke er bekend om staat een milieuvriendelijker alternatief te vormen voor de lithium-ion thuisbatterijen. Ondanks het feit dat het hierbij gaat om een vrij grote en zware batterij is het wel zo dat je ze volledig kan op- en ontladen zonder dat er daarbij sprake zal zijn van capaciteitsverlies. In vergelijking met andere soorten thuisbatterijen staan deze exemplaren er in de praktijk overigens ook om bekend heel wat langer mee te blijven gaan. Ook dat is uiteraard mooi meegenomen.

Een thuisbatterij kopen als deze zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over een veilige evenals onderhoudsarme en milieuvriendelijke vorm van energieopslag. De batterij bestaat uit een krat van kunststof welke grotendeels is gevuld met zout en zoet water. Wanneer beiden met elkaar in contact komen ontstaat er elektriciteit. Omgekeerd is het zo dat beiden tijdens het opladen van de batterij terug van elkaar gescheiden worden. Andere bestanddelen waarvan sprake is bij dit type batterij zijn mangaanoxide evenals koolstof-titaniumfosfaat. Er is dus geen sprake van zware metalen.

Loodzuuraccu thuisbatterij kopen

Een laatste optie waar je bij een thuisbatterij kopen voor kan kiezen is de zogenaamde loodzuur batterij. Het gaat hierbij om een type batterij die we kennen als startaccu in auto’s. Het is een technologie welke door de jaren heen haar nut heeft bewezen en welke bekend staat als één van de voordeligste vormen van energieopslag. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit het type thuisbatterij is waar in de praktijk het minst vaak gebruik van wordt gemaakt. Dat is onder meer het gevolg van:

  • Een beperkte(re) levensduur;
  • De omvang en het gewicht van de batterij;

Hou er bij een loodzuuraccu thuisbatterij kopen bovendien ook rekening mee dat echt diep ontladen niet tot de mogelijkheden behoort. 30 tot 50 procent is het maximum. Bovendien is het zo dat je bij de keuze voor een loodzuuraccu thuisbatterij kopen ook geen aanspraak kan maken op premies. Dit zorgt ervoor dat de keuze voor dit type thuisbatterij in de praktijk de minst rendabele is van allemaal.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!