Monokristallijne zonnepanelen

Alle informatie over monokristallijne zonnepanelen vind je in onze kennisbank

Zijn monokristallijne zonnepanelen populair?

In Nederland worden monokristallijne zonnepanelen veel gebruikt, dit maakt het een populair type zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn zowat de populairste type zonnepanelen die er op de markt zijn terug te vinden. Van de zonnecellen in zowel polykristallijne als monokristallijne zonnepanelen is bekend dat ze worden vervaardigd uit het zogenaamde silicium. Monokristallijn betekent echter dat er sprake is van zonnecellen die zijn vervaardigd van enkelvoudige kristallen. Tijdens het produceren wordt ervoor gekozen om het silicium op die manier te bewerken zodat de individuele kristallen allemaal in dezelfde richting komen te liggen. Op deze manier wordt er als het ware één groot kristal gevormd. Zou je graag meer concrete informatie te weten willen komen over monokristallijne zonnepanelen kopen? Dan zal de informatie op deze pagina jou daar zeker alles over vertellen.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!

Rendement monokristallijne zonnepanelen

Belangrijk om weten bij monokristallijne zonnepanelen kopen heeft betrekking tot het rendement dat je kan verwachten. Met het rendement wordt bedoeld welk percentage van het zonlicht de zonnepanelen om weten te zetten in bruikbare energie. Het rendement waar je op kan rekenen bij monokristallijne zonnepanelen is gelegen tussen de 15 en 20 procent. Dat is dus hoger in vergelijking met de polykristallijne zonnepanelen waarbij het gemiddelde rendement niet hoger uitkomt dan 14 à 16 procent. Voor deze rendementen geldt dat ze het gemiddelde vormen. Dit betekent dat er ook nog uitschieters op de markt zijn terug te vinden waarbij het rendement hoger is gelegen dan 20 procent. In het meest optimale geval kan je bij monokristallijne zonnepanelen op moment van schrijven rekenen op een rendement oplopend tot 23 procent. In het bijzonder de structuur evenals de zuiverheid van de zonnecellen van de panelen is hiervoor bepalend.

Monokristallijne zonnepanelen kosten

Wil je graag monokristallijne zonnepanelen kopen? Dan is het niet meer dan logisch dat je ook een goed beeld zal willen hebben van de kosten die daaraan verbonden zijn. Op dit vlak kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs van een dergelijke installatie is gelegen tussen de 300 en 600 euro voor een zonnepaneel van 300 Wp. Voor deze kostprijs geldt dat ook de installatie is inbegrepen. Hou er wel rekening mee dat de uiteindelijke totaalprijs van je zonnepaneleninstallatie eveneens zal worden beïnvloed door het soort omvormer waar gebruik van wordt gemaakt. Zo zal je bij het gebruik van micro-omvormers uiteraard rekening dienen te houden met hoger gelegen kosten.

Monokristallijne zonnepanelen kopen

Voordat je over gaat tot het kopen van een bepaald systeem met zonnepanelen is het altijd een goed idee om je even te vergewissen van de verschillende mogelijkheden die er op de markt terug te vinden zijn. Monokristallijne zonnepanelen kopen zorgt er alvast voor dat je kan rekenen op een aantal meer dan aardige voordelen. Voor heel wat mensen is de keuze voor deze exemplaren boven de zogenaamde polykristallijne zonnepanelen dan ook al vrij snel gemaakt. Ben jij ook benieuwd om te achterhalen welke voor- en nadelen er verbonden zijn aan het aanschaffen van deze zonnepanelen? Wij hebben beiden met onderstaande informatie voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen monokristallijne zonnepanelen

Zoals eerder al aangegeven geldt voor monokristallijne zonnepanelen dat ze sinds jaar en dag de populairste zonnepanelen op de markt vormen. Dat is het gevolg van de talrijke voordelen die eraan verbonden zijn. De belangrijkste voordelen waar je bij deze zonnepanelen op kan rekenen zijn:

  • Monokristallijne zonnepanelen kenmerken zich door een hoog rendement;
  • Je hebt minder vierkante meters zonnepanelen nodig om energie op te kunnen wekken;
  • Veel mensen vinden monokristallijne zonnepanelen over de mooiste uitstraling beschikken;
  • Monokristallijne zonnepanelen gaan langer mee dan de andere exemplaren op de markt;
  • Er kan gebruik bij worden gemaakt van de innovatieve PERC technologie;

De hierboven aangehaalde voordelen zorgen ervoor dat mensen die het hoogste rendement nastreven voor hun zonnepaneleninstallatie niet zelden blind kiezen voor deze monokristallijne exemplaren. Ook wanneer je slechts over een beperkte dakoppervlakte beschikt zal je tot de vaststelling komen dat dit type zonnepanelen wellicht voor jou de beste keuze zullen zijn.

Nadelen monokristallijne zonnepanelen

Aan monokristallijne zonnepanelen kopen zijn duidelijk een aantal interessante voordelen verbonden. Maar ook uiteraard de mogelijke nadelen mogen niet uit het oog worden verloren. Wat deze nadelen betreft kan je denken aan:

  • Er is sprake van een gemiddeld hoger gelegen prijskaartje;
  • Tijdens het productieproces is er sprake van behoorlijk wat verspilling;

Het belangrijkste nadeel waar je bij het kopen van dit type van zonnepanelen rekening mee moet houden heeft dus vooral betrekking tot de hoger gelegen kostprijs. Vormt deze voor jou niet meteen een (groot) probleem? Dan vormen deze zonnepanelen voor jou wellicht de interessantste keuze.

Wil je de beste deal voor jouw zonnepanelen?

Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan via onze website en vergelijk 4 specialisten bij jou in de regio!